Αλ. Αλαβάνος: «Τολμήστε το δημοψήφισμα, αν δεν φοβάστε»

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 21:34
A- A A+

Έλλειμμα δημοκρατίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κοινοβουλετικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

«Τολμήστε το δημοψήφισμα, αν δεν φοβάστε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος κατά την ομιλία στη σχετική συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στο Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, έβαλε και κατά του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για συστράτευση με την κυβέρνηση, αφού, όπως είπε, ψηφίζει, τη Συνθήκη της Λισαβόνας, τη στιγμή που άλλοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες «κρούουν τον κώδωνα».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη πως η Συνθήκη «περνάει» χωρίς κοινωνική συζήτηση, χωρίς δημοκρατική συμμετοχή, κάνοντας λόγο για μια «άστοχη διαδικασία που διακωμωδεί τον λαό».

Πρόσθεσε δε πως η Κοινοβουλευτική του Ομάδα καταψηφίζει τη Συνθήκη, διεκδικώντας εντός της Ευρώπης να υπάρξει σειρά διεκδικήσεων και κινημάτων για ζητήματα που ξεπέρασαν τα σύνορα και δεν μπορούν να λυθούν με τέτοιου τύπου πολιτικές.

Κάνοντας αναφορά στις κινητοποιήσεις αλιέων και οδηγών φορτηγών για της τιμές των καυσίμων σημείωσε πως το οικοδόμημα της Ευρώπης υφίσταται το σοκ του αδιεξόδου των πολιτικών που διαμορφώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η Ευρώπη δεν πάει μπροστά, πάει αιώνες πίσω» επισήμανε αναφερόμενος στην τροποποίηση της οδηγίας για τον εργάσιμο χρόνο από τους υπουργούς Απασχόλησης.

Τέλος, υποστήριξε πως στον σκληρό πυρήνα της Συνθήκης δίνεται προτεραιότητα στις δημοσιονομικές πολιτικές και στην ελευθερία των αγορών στο όνομα του ανταγωνισμού, αυτές που συνθέτουν και την παγκόσμια κρίση.

«Κεφάλαια που είναι πάνω από κάθε οργανισμό ακυρώνουν στην πράξη την προσπάθεια. Η Συνθήκη δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις» τόνισε και συμπλήρωσε πως ενώ «έχουν αλλάξει πια τα δεδομένα και η ακρίβεια μαστίζει τον κόσμο η ΕΕ να κάνει την πάπια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή