Μπανγκλαντές: Αναχώρησε για τις ΗΠΑ η πρώην πρωθυπουργός Χασίνα

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 09:16
A- A A+

Η πρώην πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σεΐχ Χασίνα, που αποφυλακίσθηκε μετά την δέσμευσή της ότι δεν θα επιχειρήσει να φυγοδικήσει, αναχώρησε από την Ντάκα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα νοσηλευθεί.

Η Χασίνα επιβιβάσθηκε σε πτήση της British Airways προς το Λονδίνο από όπου θα συνεχίσει για τις ΗΠΑ, ανέφεραν αξιωματούχοι στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές.

Η Χασίνα έχει υψηλή αρτηριακή πίεση, οφθαλμολογικά προβλήματα και προβλήματα ακοής εξ αιτίας των εκρήξεων χειροβομβίδων στην διάρκεια ομιλίας της σε ανοικτή συγκέντρωση στην Ντάκα τον Αύγουστο του 2004, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή 23 ανθρώπων.

Η υποστηριζόμενη από το στρατό κυβέρνηση τεχνοκρατών στο Μπανγκλαντές είχε διατάξει τη σύλληψη της Χασίνα τον Ιούλιο του 2007 για να προσαχθεί σε δίκη βάσει κατηγοριών περί διαφθοράς, όμως επέτρεψε την αποφυλάκισή της την Τετάρτη για οκτώ εβδομάδες ώστε να τύχει ιατρικής φροντίδας στο εξωτερικό.

Η σημαντικότερη πολιτική αντίπαλος της Χασίνα και επίσης πρώην πρωθυπουργός, Μπέγκουμ Χαλέντα Ζία, τελεί επίσης υπό κράτηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο επίσης για υποθέσεις διαφθοράς που εκκρεμοδικούν σε βάρος της. Έχει αρνηθεί να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία για την αρθρίτιδα και το πρόβλημα στο γόνατο που αντιμετωπίζει.

Η Χασίνα είπε σε ηγετικά στελέχη του κόμματός της, τής Λαϊκής Ένωσης (Awami League) και σε στελέχη της μεταβατικής κυβέρνησης ότι θα επιστρέψει αμέσως μετά τη νοσηλεία της για να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στην εγχώρια πολιτική. Στο Μπανγκλαντές αναμένεται να διεξαχθούν εκλογές τον Δεκέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή