Γ. Παπανδρέου: «Όχι» μέτρα μπαλώματος σε Ηλεία - Αχαΐα

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 16:43
A- A A+

Την άμεση κήρυξη των νομών της Ηλείας και της Αχαΐας ως σεισμόπληκτων ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο νομών στη Βουλή.

Ο κ. Παπανδρεου τόνισε ότι «δεν χρειάζονται απλά μέτρα μπαλώματος, αλλά να αξιοποιηθεί το οδυνηρό γεγονός των καταστροφών ως ευκαιρία συνολικού επανασχεδιασμού των περιοχών αυτών».

Αναφερόμενος στο σχετικό σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση των συγκεκριμένων περιοχών που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «τα χρήματα υπάρχουν και όποιος λέει το αντίθετο ή δεν ξέρει ή δεν θέλει να τα βρει. Θέλει να κρατήσει μια περιοχή ή μια χώρα στη μιζέρια».

Βάλλοντας κατά της κυβέρνησης, πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει πόρους από το Γ΄ ΚΠΣ, το Ταμείο Αλληλεγγύης ή διεθνείς πηγές χρηματοδότησης, αρκεί να διέθετε πρόγραμμα.

«Αν κερδίζαμε τις εκλογές, θα είχε δημιουργηθεί οργανισμός ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε πως «τα περισσότερα από τα χρήματα των εισφορών των πολιτών για βοήθεια στις περιοχές αυτές έχουν πάει σε ομόλογα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος έκανε λόγο για γραφειοκρατικές δυσχέρειες στη χορήγηση του επιδόματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή