Γ. Παπανδρέου: Στόχος η απαλλαγή της χώρας από ένα άθλιο κατεστημένο

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 14:34
UPD:14:50
A- A A+

«Μοναδικός στόχος, μοναδική μου έγνοια και μοναδική έγνοια όλης της παράταξης είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από ένα άθλιο κατεστημένο συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, που έxoυν, ως προστάτη, τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίοι έχουν κάνει τους Ελληνες τον πιο απαισιόδοξο λαό της ΕΕ, ένα λαό που υποφέρει από την ακρίβεια, την αδιαφάνεια, την αναλγησία και την ασυδοσία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από την Ηλεία ερωτηθείς για τις εξελίξεις σχετικά με τον Κώστα Σημίτη.

Αντιδράσεις

«Κάθε βουλευτής και κάθε στέλεχος και ιδιαιτέρα ένας πρώην πρωθυπουργός, έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του», δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 o πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/13/1525366.htm .

«Θεωρώ απαράδεκτο στη χώρα μας, σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα ο αρχηγός να μπορεί να διαγράφει μόνος του, ως μονομελές πταισματοδίκης, να διαγράφει ένα στέλεχος για έκφραση γνώμης», πρόσθεσε ο κ. Παπαντωνίου.

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε «πολιτικό αυτοχειριασμό» http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/13/1525368.htm την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Η κίνηση Παπανδρέου ήταν μια αδικαιολόγητη κίνηση που θα δημιουργήσει πολλές δυσκολίες στο να πείσει από εδώ και πέρα το ΠΑΣΟΚ ότι πιστεύει σε μια ευρωπαϊκή προοπτική και πιθανώς θα μπουν μια σειρά από προβληματισμοί και αμφισβητήσεις για την αξιοπιστία και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ».

«Κορύφωση του δράματος»

«Ζούμε την κορύφωση του δράματος του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε από την επόμενη της ήττας του 2004… Ξέρετε ότι είχα διαγραφεί από τον κ. Καραμανλή γιατί διαφωνούσα με την αντιπολιτευτική τακτική. Ο κ. Καραμανλής διέγραψε τον κ. Μάνο, τον Σουφλιά και μένα, αλλά δεν διέγραψε τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Αλλα στελέχη πάντως χαρακτήρισαν «επιβεβλημένη» την κίνηση Παπανδρέου τονίζοντας πως «υπερασπίζεται την πολιτική και ανθρώπινη αξιοπρέπειά του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή