Προειδοποίηση για ενδεχόμενη επίθεση της Αλ Κάιντα στη Δανία

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:23
A- A A+

Ενδεχόμενο επιθέσεων της Αλ Κάιντα στο έδαφος της Δανίας «βλέπει» ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας Γιάκομπ Σαρφ.

«Βλέπουμε τώρα την Αλ Κάιντα να έχει ως σκοπό (...) επιθέσεις στο έδαφος της Δανίας» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Nyhedsavisen, η οποία διανέμεται δωρεάν.

«Υπήρξε και υπάρχει ακόμη ισχυρή βούληση από την Αλ Κάιντα να πλήξει τη Δανία και τα δανικά συμφέροντα» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Αλ Κάιντα ανέλαβε την περασμένη εβδομάδα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά της πρεσβείας της Δανίας στο Ισλαμαμπάντ, η οποία έγινε σε αντίποινα για τη δημοσίευση σε δανικές εφημερίδες σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ που θεωρήθηκαν προσβλητικά.

«Παρακολουθούμε τώρα άτομα και δίκτυα στη Δανία που συνιστούν συγκεκριμένη απειλή και τα οποία έχουν τη βούληση και τα μέσα να πραγματοποιήσουν μία επίθεση στο έδαφος» της χώρας, διευκρίνισε ο Σαρφ, συμπληρώνοντας ότι οι δανικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται τώρα για να αποτρέψουν αυτές τις απειλές.

Παράλληλα και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης των υπηρεσιών πληροφοριών της Σουηδίας Ματς Πόλσον χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ απολύτως πιθανό κάποιοι να προετοιμάζουν επιθέσεις κατά της Δανίας από το έδαφος της Σουηδίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή