ΠΓΔΜ: Εκλεισαν οι κάλπες

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 20:51
UPD:16/06/2008 10:09
A- A A+

Ομαλά, σε γενικές γραμμές, διεξήχθη η επαναληπτική ψηφοφορία σε 187 εκλογικά τμήματα στην ΠΓΔΜ. Τα τμήματα αυτά αντιστοιχούν σε περίπου 161.000 ψηφοφόρους (σχεδόν το 9% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος το οποίο ανέρχεται στο 1.780.000 ψηφοφόρους) .

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) και η Κρατική Εκλογική Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής, δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, ανερχόταν στο 43%. Σύμφωνα με την Κρατική Εκλογική Επιτροπή και την αστυνομία, σημειώθηκαν μόνον κάποια μεμονωμένα περιστατικά.

Η επανάληψη της ψηφοφορίας σήμερα, σε τόσο μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων, έγινε μετά τις εκτεταμένες παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές πριν δύο εβδομάδες και τα βίαια ένοπλα επεισόδια που έλαβαν χώρα, από τα οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δέκα τραυματίσθηκαν.

Πάντως, η αυτοδυναμία που απέσπασε το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, δεν αναμένεται να απειληθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής επαναληπτικής ψηφοφορίας, το οποίο όμως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι καθοριστικό για τα ποσοστά και τις έδρες που θα καταλάβουν τελικά τα αλβανικά κόμματα. Στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, τα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα, σχεδόν ισοψήφισαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή