Κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας κατά Αμερικανών

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 07:50
A- A A+

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθές τους Αμερικανούς πολίτες που ζούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας στην περιοχή, και γενικώς στη Μέση Ανατολή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι Αμερικανοί προειδοποιήθηκαν «για την γενική κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή κυρίως για την καλοκαιρινή περίοδο και κοντά στις προετοιμασίες των εορτών της 4ης Ιουλίου» (εθνική γιορτή των ΗΠΑ) με επίσημη ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι και το αμερικανικό προξενείο στο Νουμπάι προειδοποίησαν ότι «ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή, περιλαμβανόμενων και των Εμιράτων, είναι πραγματικός και γι αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκρτικοί κυρίως στους δημόσιους χώρους», ανέφερε αμερικανική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ έπεται μιας παρόμοιας προειδοποίησης που έγινε από τη Βρετανία στους Βρετανούς κατοίκους και τουρίστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η οποία αναφέρεται στον «αυξημένο κίνδυνο μιας τρομοκρατικής απειλής».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή