Νεκρός από πυρά ενόπλων Ιρακινός δημοσιογράφος

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 13:41
A- A A+

Ενοπλοι σκότωσαν Ιρακινό δημοσιογράφο σήμερα στη Μοσούλη στα βόρεια του Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι ένοπλοι σκότωσαν τον Μοχαϊελντίν Αμπντούλ-Χαμίντ μόλις βγήκε από το σπίτι του στη Μοσούλη, 390 χλμ. βορείως της Βαγδάτης.

Ο Χαμίντ εργαζόταν στην κρατική τοπική τηλεόραση. Ο συνάδελφός του, Σαμίρ Σλόκα, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είπε ότι ο Χαμίντ είχε δεχθεί απειλές από ενόπλους οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι είναι μέλη της Αλ-Κάϊντα στο Ιράκ.

Περίπου 130 δημοσιογράφοι και 50 άνθρωποι που εργάζονταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν χάσει τη ζωή τους από την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ.

Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι βρήκαν τον θάνατο, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που πυροβολήθηκε στη Μοσούλη, ενός κάμεραμαν του καναλιού της Βαγδάτης και ενός δημοσιογράφου τοπική εφημερίδας που βρέθηκαν νεκροί μετά την απαγωγή τους στην επαρχία Ντιγιάλα.

Ενοπλοι σκότωσαν τον επικεφαλής του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού του Ιράκ, Σιχάμπ αλ-Ταμίμι, 74 ετών, σε επίθεση που δέχθηκε στο αυτοκίνητό του τον Φεβρουάριο στη Βαγδάτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή