Ντ. Μπακογιάννη: «Όχι» στο άλλοθι ενός δημοψηφίσματος

Βολές κατά ΠΑΣΟΚ από την υπουργό Εξωτερικών
Τρίτη, 17 Ιουνίου 2008 22:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητηθεί, υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Πρόσθεσε δε πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα μείνει στέρεο από την ώρα που οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια παίρνουν τις ευθύνες τους και στέκονται στο ύψος των ευθυνών τους, επισημαίνοντας ότι «το άλλοθι ενός δημοψηφίσματος» δεν πρέπει να το επιλέγουν οι πολιτικοί όταν έχουν στα χέρια τους την τύχη της χώρας.

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη, αφού σημείωσε ότι σέβεται τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ασυνέπεια, ασυνέχεια και ανευθυνότητα υποστηρίζοντας πως «τα ζητήματα αυτά γίνονται σημαίες ευκαιρίας για να λυθούν εσωκομματικά ή ακόμα και υπαρξιακά ζητήματα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κόμμα άρνησης και διαμαρτυρίας, επισημαίνοντας πως η επιλογή του να επικυρώνει τη Συνθήκη στη Βουλή και ταυτόχρονα να ζητά δημοψήφισμα έχει μια μοναδικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή