ΠΑΣΟΚ: «Από την εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων στη θερινή σύναξη των αγορανόμων»

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 19:03
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη θεσμοθέτηση της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης, σχολίασε σε ειρωνικό τόνο: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την ελληνική οικονομία με την ανασύσταση της Αγορανομίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνωρίζει τι θα είναι αυτή η υπηρεσία, γιατί χρειάστηκε η κυβέρνηση τόσον καιρό για να κάνει μια ανάλογη κίνηση για να συστήσει ένα Σώμα, χωρίς αρμοδιότητες ελέγχου των καρτέλ και των ολιγοπωλιακών πρακτικών».

Συγκρίνοντας τη δε με την ίδρυση της Αγροφυλακής ανέφερε: «Από την περσινή εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων ερχόμαστε, φέτος, στη θερινή σύναξη των αγορανόμων».

Με αφορμή την αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της ακρίβειας υποστήριξε πως ότι ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να παραπλανήσει τους Ελληνες πολίτες σε δύο θέματα:

Ότι είναι εκείνος που έβαλε στην ατζέντα το θέμα της ακρίβειας με την επιστολή του στον κ. Μπαρόζο, όταν είναι γνωστό ότι το θέμα είχε ήδη μπει στην ημερήσια διάταξη και πως το πρόβλημα της οικονομίας οφείλεται στον εισαγόμενο πληθωρισμό.

«Πρόκειται για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, που εντάσσεται στη γνωστή τακτική ότι η κυβέρνηση δεν φταίει σε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε πως «από τις πέντε μονάδες του πληθωρισμού, μόνο μία είναι εκείνη η οποία οφείλεται στον εισαγόμενο πληθωρισμό».

Τέλος, γνωστοποίησε πως το Σαββατοκύριακο κλιμάκια βουλευτών και στελεχών του Κινήματος θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε όλους τους νομούς της χώρας προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τα θέματα της ακρίβειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή