«Συγγνώμη» ζήτησε ο Ομπάμα από δύο Μουσουλμάνες

Καθώς δεν τους επετράπη να καθήσουν πίσω του επειδή φορούσαν ισλαμικές μαντήλες
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 09:44
A- A A+

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε συγγνώμη από δύο μουσουλμάνες στις οποίες δεν επετράπη να καθίσουν πίσω από το βήμα από το οποίο θα μιλούσε επειδή φορούσαν ισλαμικές μαντήλες.

Σε προεκλογική του ομιλία την Δευτέρα στο Ντιτρόιτ, εθελοντές δεν άφησαν την Σιμάα Αμπντελφαντέλ και την Χέμπα Αρέφ να καθίσουν πίσω από τον Ομπάμα και να φαίνονται στις τηλεοπτικές κάμερες, προφανώς επειδή φορούσαν ισλαμικές μαντήλες.

«Επικοινώνησα με την κ. Αμπντελφαντέλ και της εξέφρασα τη βαθιά συγγνώμη μου για το επεισόδιο με τους εθελοντές στην ομιλία μου στο Ντιτρόιτ», επεσήμανε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

Η συμπεριφορά των εθελοντών «ήταν απαράδεκτη και δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική της εκστρατείας μου», υπογράμμισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

«Θα συνεχίσω να μάχομαι κατά των διακρίσεων εναντίον ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκευτικές ή φυλετικές ομάδες», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα είπε ακόμα πως η κ. Αμπντελφαντέλ αποδέχτηκε την συγγνώμη του και ελπίζει και η κ. Αρέφ, στην οποία άφησε τηλεφωνικό μήνυμα, να κάνει το ίδιο.

Την επομένη του επεισοδίου, συγγνώμη είχε ζητήσει και από τις δύο γυναίκες και εκπρόσωπος του επιτελείου του Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή