Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό

Υπόθεση Siemens
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 14:38
UPD:15:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της Siemens, κατέθεσε σήμερα σύμβουλος του πρώην υπουργού Μεταφορών Αναστάσιου Μαντέλη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μάρτυρας φέρεται να είναι ο συντάκτης ιδιόγραφου σημειώματος με το οποίο δίνονταν οδηγίες σε ποιους λογαριασμούς πρέπει να κατατεθούν χρήματα από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Εάν ο μάρτυρας αμφισβητήσει τη γνησιότητα του σημειώματος, ο Εισαγγελέας θα διατάξει τη διενέργεια γραφολογικής εξέτασης.

Ο κ. Αθανασίου έχει καλέσει σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου και σωματοφύλακα του κ. Τσουκάτου, ο οποίος φέρεται να ήταν συνδικαιούχος ύποπτων λογαριασμών.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ο κ. Τσουκάτος, ο οποίος επρόκειτο να καταθέσει ως ύποπτος τη Δευτέρα ενώπιο του κ. Αθανασίου, ειδοποιήθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα να καταθέσει τελικά την Τρίτη λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας.

Σύμφωνα με το συνήγορό του κ. Διονύση Γκούσκο, θα παραδώσει υπόμνημα με τις θέσεις του http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/20/1527942.htm .

Γ. Παπανδρέου: Δεν ανέχομαι την αυθαιρεσία

«Είμαι και θα είμαι κοντά στον πολίτη, κοντά στο λαό, κοντά στον κόσμο που σήμερα υποφέρει. Υποφέρει από την ακρίβεια, υποφέρει από την ασυδοσία των καρτέλ, που προστατεύονται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποφέρει όταν βλέπει στην πολιτική ζωή του τόπου τα χρήματά του όχι μόνο να μην τα σεβόμαστε, αλλά να υπάρχει κατάχρηση, διαφθορά, ασυδοσία».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τον Πειραιά και περιόδευσε στην κεντρική αγορά της πόλης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/20/1528134.htm .

Σπ. Αυγερινός: Δεν έχουν μπει λεφτά από επιχειρηματίες στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

«Με καλύπτει 100% η δήλωση που έκανε χθες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου… Δεν έχουν μπει από κανέναν επιχειρηματία λεφτά στο ΠΑΣΟΚ ούτε από τη Siemens… Ό,τι χρήμα μπήκε (στο ταμείο) από τις εξορμήσεις του κινήματος, μπήκε νόμιμα και με τα νόμιμα παραστατικά», δήλωσε σήμερα ο κ. Σπύρος Αυγερινός, τότε διευθυντής προσωπικού του ΠΑΣΟΚ.

«Αν αποδειχθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων, δεν θα χαριστώ σε κανέναν»

Η έρευνα για την υπόθεση της Siemens προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς αναζητώντας την πλήρη αλήθεια χωρίς παρεμβάσεις και σκοπιμότητες, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/20/1528181.htm , ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

«Αν αποδειχθεί η εμπλοκή τέτοιων προσώπων -πράγμα που απεύχομαι- δεν θα χαριστώ σε κανέναν, διότι δεν θα χαριστεί ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η κυβέρνηση».

Ευ. Αντώναρος: Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

«Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια επιχείρηση διάχυσης ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σε ερώτηση αν η κυβέρνηση φοβάται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αντώναρος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία είναι ανεξάρτητη και διερευνά σε βάθος τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΥΝ: Εξεταστική επιτροπή εδώ και τώρα

Την άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις.

«Ευτυχώς η έρευνα που γίνεται στη Γερμανία ακυρώνει τις προσπάθειες συγκάλυψης και συμψηφισμού. Οι κύριοι Καραμανλής και Παπανδρέου δεν μπορούν να παριστάνουν τους έκπληκτους και τους ανήξερους. Το απόστημα πρέπει να σπάσει. Εξεταστική επιτροπή εδώ και τώρα», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Σεισμό πολλών Ρίχτερ» προβλέπει ο Γ. Καρατζαφέρης

Για «σεισμό πολλών Ρίχτερ» από τις εξελίξεις στην υπόθεση της Simens έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Σχολιάζοντας την πρόβλεψη αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Ίδιον αυτής της κυβέρνησης είναι, ό,τι υπάρχει και πρέπει να βγει στην επιφάνεια, θα βγαίνει στο φως. Και η αλήθεια, όπου κι αν βρίσκεται κι όποια κι αν είναι, δεν προκαλεί σεισμούς. Φως προκαλεί. Από την άποψη αυτή καλοκαίρι έχουμε, περισσότερο φως θα έχουμε, ευπρόσδεκτο, αυτό ζητάει ο κόσμος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή