Κ. Καραμανλής: Τα όποια μέτρα πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμα και στοχευμένα

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 18:06
A- A A+

Οι επιπτώσεις από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των τροφίμων είναι πρόβλημα που επηρεάζει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως η άνοδος του πετρελαίου έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Ευρώπη να παίξει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Συμβούλιο Κορυφής αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής αγρανάπαυσης για το 2008, το πάγωμα των εισαγωγικών δεσμών για τα σιτηρά, η αύξηση της ποσόστωσης για το γάλα, ως μέτρα που θα αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των αγροτικών προϊόντων. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στο Συμβούλιο συμφωνήθηκε ότι απαιτούνται και νέα μέτρα. Εναπόκειται στην αρμοδιότητα των χωρών-μελών να πάρουν επιπλέον συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων, πρόσθεσε. Διευκρίνισε πάντως ότι τα όποια μέτρα ληφθούν θα πρέπει να καλυφθούν από πρόσθετους φόρους. Επίσης ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμα και στοχευμένα ώστε να μην προκαλούν στρεβλώσεις στην οικονομία.

Ερωτηθείς για τη διεύρυνση του χρόνου εργασίας στην ΕΕ απάντησε ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής και σταθερή και ότι διαφωνεί με την προσπάθεια τροποποίησης της οδηγίας για το 48ωρο. Πρέπει να στείλουμε το ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι το όνειρο της κοινωνικής Ευρώπης παραμένει ζωντανό, κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή