ΚΚΕ: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα ελεημοσύνης υπέρ των εξαθλιωμένων

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 18:50
A- A A+

«Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποδείχνουν ότι ήταν καθαρός εμπαιγμός οι καλλιεργούμενες προσδοκίες ότι η ΕΕ θα πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως η ΕΕ είναι η πρώτη ένοχη για την ακρίβεια «γιατί με τις αποφάσεις της καθοδηγεί και προστατεύει την ισχυροποίηση των καπιταλιστικών μονοπωλίων και των καρτέλ».

Προσθέτει δε πως η ακρίβεια και η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα ελεημοσύνης υπέρ των εξαθλιωμένων. «Αυτή η πολιτική της ΕΕ που η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει ως καινούργια έχει αποδειχτεί αποτυχημένη» επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική σημειώνει πως τα μέτρα χαλάρωσής της που εξήγγειλε η Σύνοδος δεν αλλάζουν τον αντιδραστικό της χαρακτήρα. «Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Διαφορετικά θα συνεχιστούν οι δραματικές συνέπειες, θα επιταχυνθεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η μείωση της αγροτικής παραγωγής και ο έλεγχός της από τους μεγαλέμπορους και βιομήχανους» συμπληρώνει.

Το ΚΚΕ βάλλει και κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που, όπως αναφέρει, στηρίζουν νέα ΚΑΠ.

Τέλος, υπογραμμίζει πως «οι αυτοαπασχολούμενοι, η μικρή και μεσαία αγροτιά πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Απαραίτητος όρος, ακόμα και για να επιβάλουν κάποια στοιχειώδη μέτρα κατά της ακρίβειας, είναι να συνοδεύουν την πάλη τους με ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή