ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση για «ύποπτη πολιτική υπόδειξη συμμετοχής της Siemens σε διαγωνισμό»

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 12:51
A- A A+

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στην οποία κάνουν λόγο για ύποπτη πολιτική υπόδειξη συμμετοχής της Siemens σε διαγωνισμό κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά, χαρακτηρίζουν ανεξήγητη και ύποπτη πολιτική συμπεριφορά «την απαίτηση της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης προς την ΕΥΠ, λίγο πριν τον ανασχηματισμό του 2006 να συμπεριληφθεί προτιμησιακά η Siemens, παρά την ορατά ασύμφορη κατά 400% ακριβότερη οικονομική προσφορά της σε σχέση με άλλες εταιρείες στη μη ανακοινώσιμη ανάθεση προμήθειας κοριών παγίδευσης 1.500 τηλεφώνων».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως «η ουσιαστικά "εν κρυπτώ", λόγω του μη ανακοινώσιμου χαρακτήρα της προμήθειας, μεθόδευση της τότε αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας εγείρει τεράστια ερωτήματα σχετικά με την υποκρισία της να προχωρεί σε τέτοιες ενέργειες την ίδια στιγμή που εμφανιζόταν δήθεν συγκλονισμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών, σκάνδαλο που προκλητικά τέθηκε στο Αρχείο της Εισαγγελίας». Προσθέτουν ακόμη πως αυτά τα ερωτήματα εντείνονται και παίρνουν νέες διαστάσεις για εμπλοκές στο σκάνδαλο των «Μαύρων Ταμείων» της SIEMENS, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση επιμένει να συγκαλύπτει παρέχοντας έμμεσα «προστασία» στους εμπλεκόμενους.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων ρωτούν τους δύο υπουργούς:

«Τι σας «κρατά» και έχετε υποβιβάσει συνολικά την κυβέρνησή σας σε οδόφραγμα της πορείας διαφάνειας, απόδοσης ευθυνών και αποκατάστασης της καθαρής πολιτικής και της αυτονομίας των φορέων της, μιας πορείας που απαιτεί ο ελληνικός λαός και στην οποία επίμονα με προτάσεις, συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και με το παράδειγμά της, σας καλεί η αξιωματική αντιπολίτευση;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή