ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση για την εξέλιξη των διαγωνισμών για ΟΛΠ - ΟΛΘ

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 13:36
A- A A+

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε σήμερα η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για διαφορετική εξέλιξη των δύο διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

Θέμα: Η διαφορετική εξέλιξη των δύο διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Είναι γεγονός ότι η διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού για την εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ταχύτητα. Η διαδικασία εξέτασης της ένστασης της Cosco κατά της κοινοπραξίας Hutchison, διήρκησε μόλις μία εβδομάδα. Ακολούθησε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και οι πρόωροι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για το τίμημα εκχώρησης του ΣΕΜΠΟ στο Λιμάνι του Πειραιά.

Δεν παρατηρείται η ίδια σπουδή στο διαγωνισμό για την εκχώρηση του ΣΕΜΠΟ στον ΟΛΘ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κωλυσιεργία αυτή είναι σκόπιμη επειδή τίθενται σοβαρά θέματα, που αφορούν στην νομιμότητα συμμετοχής κάποιων εκ των υποψηφίων αναδόχων, όπως, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή υπεράκτιων εταιρειών. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό τα αποτελέσματα της εκδίκασης αυτών των ενστάσεων να επηρεάσουν άμεσα και το διαγωνισμό στον ΟΛΠ.

Λόγω των παραπάνω:

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η Κυβέρνηση διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει με τρόπο διαφορετικό την εξέλιξη των δύο διαγωνισμών; Παρακαλώ για την κατάθεση όλων των ενστάσεων που αφορούν στους δύο διαγωνισμούς.

2. Έχει διερευνηθεί η πιθανότητα συμμετοχής υπεράκτιων εταιρειών στις υποψήφιες ανάδοχες κοινοπραξίες; Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή