Θ. Ρουσόπουλος: Καταφύγιο όσων προσπαθούν να διαχύσουν τις ευθύνες τους ο συμψηφισμός

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 15:36
UPD:15:40
A- A A+

Τη θέση της κυβέρνησης υπέρ της απρόσκοπτης συνέχισης της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της Siemens επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης ή μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης, απάντησε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι πάγια και διαχρονική προσθέτοντας πως είναι σαφές αυτό που είπε ο κ. Καραμανλής.

«Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει, όπως και γίνεται, να συνεχιστεί η δικαστική έρευνα απρόσκοπτα και να πληροφορηθούμε όλες τις πτυχές του θέματος. Να τεθούν υπό το πνεύμα και γράμμα του νόμου οι παραβάτες και να έχουν όλοι Έλληνες πολίτες την απόλυτη βεβαιότητα ότι, σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, αυτή η λογική είναι που μας διέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν αποκλείει εμπλοκή είτε της ΝΔ είτε προσώπων του κυβερνώντος κόμματος σημείωσε: «Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες παρακολουθούν με ενδιαφέρον το εξής σκηνικό: Να έχουμε αποκαλύψεις συγκεκριμένες, με ονοματεπώνυμο, με συγκεκριμένες δηλώσεις και καταθέσεις για τα όσα έχουν συμβεί στο ΠΑΣΟΚ, και την ίδια ώρα να δημιουργούνται εντυπώσεις με αόριστες φημολογίες».

«Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι ο συμψηφισμός είναι καταφύγιο όσων προσπαθούν να διαχύσουν σε άλλους χώρους τις δικές τους ευθύνες και τις δικές τους ενοχές» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν ο Κ. Καραμανλής έχει επικοινωνήσει με τους υπουργούς οι οποίοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του c4i, με αφορμή και δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στη μία περίπτωση αναφορές γίνονται για συμβάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίστηκαν επί ΝΔ και δεν μπορεί κανείς να δαιμονοποιεί γενικώς τις συμβάσεις, αν δεν υπάρξουν στοιχεία.

«Στην άλλη περίπτωση μπορείτε να μου πείτε τι είδους σύμβαση είναι αυτή, που έγινε γνωστή από τον πρώην στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού; Και είναι δυνατόν να συμψηφίζουμε αν υπάρχουν συμβάσεις κάποιων εταιριών με το ελληνικό δημόσιο και να θεωρούμε ότι είναι το ίδιο πράγμα με χρήματα που διέρρευσαν από ένα ταμείο σε ένα άλλο;» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή