Σκόπια - Διαβουλεύσεις εν όψει της επίσκεψης Νίμιτς

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008 20:47
A- A A+

Συνάντηση εν όψει της επίσκεψης του Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια την Παρασκευή, είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι, κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας, εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού διαμεσολαβητή.

«Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η γνωστή θέση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την περαιτέρω ενεργή συμμετοχή της στη διαπραγματευτική διαδικασία, στην οποία η διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας και η αξιοπρέπεια του έθνους, αποτελούν στοιχεία υψίστης προτεραιότητας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Αντόνιο Μιλόσοσκι, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Όπως μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων, την Παρασκευή, εκτός του κ. Νίμιτς θα βρίσκεται στα Σκόπια και η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Ευρασίας, Ροζμαρί ντι Κάρλο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή