Αλ. Τσίπρας: «Είμαστε σε περίοδο μεγάλων και σημαντικών ανατροπών»

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 21:25
A- A A+

Τη άποψη πως «είμαστε σε περίοδο μεγάλων και σημαντικών ανατροπών» εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του απόψε στον Κορυδαλλό αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens αλλά και στις απαντήσεις που δίνει η Αριστερά.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως δεν θωράκισαν τη διαφάνεια με έναν αξιόπιστο ανεξάρτητο μηχανισμό ελέγχου. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν γιατί «σήμερα επιβεβαιώνεται κάτι που όλοι ήξεραν: ότι το πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια στηρίχθηκε στην απόλυτη αδιαφάνεια και την ανυποληψία» ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμα πως «αυτές της ημέρες, βλέπουμε τα κόμματα εξουσίας και το σύστημα σε πανικό. Το καράβι του δικομματισμού μπάζει νερά από παντού. Και όλοι τρέμουν για το τι άλλο πρόκειται να βγει στην επιφάνεια».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού έβαλε κατά της κυβέρνησης και την κοινωνική της πολιτική, τις ιδιωτικοποιήσεις, υπογραμμίζοντας πως το μόνο που μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση είναι μια πλήρης ανατροπή των συσχετισμών στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.

Καταλήγοντας δε τόνισε ότι το κόμμα του χτίζει την εναλλακτική λύση. «Οικοδομούμε μια Αριστερά ηγεμονική, αντίστοιχη με τις απαιτήσεις του κόσμου, αντίστοιχη με τις απαιτήσεις των περιστάσεων. Κερδίζουμε συνειδήσεις. Και πείθουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, από τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ότι η πάλη για εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, η υπεράσπιση του περιβάλλοντος, η μάχη ενάντια στον συντηρητισμό είναι ένα εναλλακτικό πολιτικό πρόγραμμα που ανατρέπει τους σημερινούς συσχετισμούς και προχωράει την κοινωνία προς τα εμπρός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή