Ιράκ: Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί σε έκρηξη στη Βαγδάτη

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 10:30
A- A A+

Εκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο βόρειο Ιράκ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός σήμερα.

Στην ανακοίνωση δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την χθεσινοβραδινή επίθεση στην επαρχία Νινεβέ, όπου οι αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις μάχονται κατά των ενόπλων της Αλ-Κάϊντα.

Συνολικά 25 Αμερικανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο τον Ιούνιο στο Ιράκ, σύμφωνα με το ανεξάρτητο Web site iCasualties.org, που δημοσιοποιεί τις αμερικανικές απώλειες.

Οι θάνατοι αυτόν τον μήνα είναι περισσότεροι από τον Μάϊο, όταν οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες ήταν 19, ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών μηνιαίως από την εισβολή στη χώρα το 2003. Περισσότεροι από 4.100 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε στο Ιράκ.

Χθες δύο Αμερικανοί στρατιώτες και δύο Αμερικανοί εργαζόμενοι για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ βρήκαν τον θάνατο στο Ιράκ, μετά από έκρηξη βόμβας σε κυβερνητικό κτίριο στη Βαγδάτη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 10 ανθρώπων. Τη Δευτέρα, ένοπλοι σκότωσαν δύο Αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισαν τρεις την ώρα που έβγαιναν από κυβερνητικό κτίριο στα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η βία στο Ιράκ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών τον Μάϊο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή