Βιετνάμ: 30άχρονη πέθανε μετά από επέμβαση στήθους

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 12:17
A- A A+

Μια Βιετναμέζα σερβιτόρα πέθανε μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την τοποθέτηση επιθεμάτων σιλικόνης στο στήθος σε κλινική που λειτουργούσε παράνομα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η 30χρονη Ντιν Τι Του πέθανε αργά το βράδυ της Δευτέρας ύστερα από παραμονή δύο ημερών στο Γενικό Νοσοκομείο Ραχ Γκία της επαρχίας Κιεν Γκιανγκ, 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Χο Τσι Μινχ, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου, Φαμ Βαν Ντομ.

Ο Ντομ δήλωσε ότι η Του εισήχθη στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο με υψηλό πυρετό, ναυτία και μετεγχειρητικό σοκ.

Πέθανε ενώ μεταφερόταν σε νοσοκομείο της πόλης Χο Τσι Μινχ μετά την επιδείνωση της υγείας της.

«Υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση επιθεμάτων σιλικόνης σε μια κλινική, η οποία λειτουργούσε χωρίς να έχει άδεια, στη συγκεκριμένη επαρχία, πριν από μια εβδομάδα και υποπτευόμαστε ότι η επέμβαση προκάλεσε τον θάνατό της», δήλωσε ο Ντομ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τιέν Φονγκ», η Του είχε καταβάλει 108 δολάρια για την επέμβαση.

Το 2006, μια 34χρονη πέθανε ύστερα από επέμβαση στο στήθος, στο σπίτι της στην πόλη Χο Τσι Μινχ.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες στο Βιετνάμ έχουν χάσει τη ζωή τους ύστερα από πλαστική στο στήθος.

Παρά το γεγονός ότι το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στο Βιετνάμ ανέρχεται σε περίπου 900 δολάρια, παρατηρείται αύξηση σε αυτού του είδους επεμβάσεων, ειδικά στην πόλη Χο Τσι Μινχ, η οποία έχει πάνω από 40 κλινικές που λειτουργούν νόμιμα για να πραγματοποιούν ρινοπλαστικές, επεμβάσεις εμφυτευμάτων στο σαγόνι και ενέσεις κολλαγόνου στα χείλη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή