ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της κατά των ναρκωτικών

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 16:55
A- A A+

Έντονα επικριτικοί έναντι της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα των ναρκωτικών εμφανίστηκαν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Φλωρίδης, ανέφερε πως «ενώ το 2003 υπήρχαν 2.500 τοξικομανείς στις λίστες αναμονής για θεραπεία, ο αριθμός τους σήμερα έχει διπλασιασθεί. Συγχρόνως, τα χρόνια αναμονής για υπαγωγή σε κάποιο πρόγραμμα αγγίζουν πλέον τα πέντε».

Πρόσθεσε ακόμη πως «το 2003 είχαν ιδρυθεί 63 κέντρα πρόληψης, ενώ ο αριθμός τους σήμερα έχει αυξηθεί μόλις κατά έξι κέντρα πρόληψης, επιλογή, που όπως είπε, έχει οδηγήσει στην εμφάνιση ιδιωτικών κέντρων, τα οποία λειτουργούν χωρίς να υπάρχει το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο» Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πολιτική της είναι «τα πάντα να παραχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα και αφού διαμορφωθεί μια ισχυρή παράνομη, ιδιωτική αγορά, μετά θα έρθουν να τη νομιμοποιήσουν».

Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Σκουλάκης επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας, κατηγορώντας τον πως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης έχει επανειλημμένως εξαγγελθεί και δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί.

Έκανε ακόμη λόγο για οφειλές ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ προς τα Κέντρα Πρόληψης και πρόσθεσε πως το Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών Πρόληψης έχει κλείσει από το 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή