«Ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνικής πολιτικής για την Υγεία η καταπολέμηση των ναρκωτικών»

Δηλώσεις Δ. Αβραμόπουλου
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008 20:18
A- A A+

Απάντηση στις έντονες επικρίσεις που διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των ναρκωτικών έδωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει την ανάγκη συστράτευσης όλων των πολιτικών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της σύγχρονης μάστιγας των ναρκωτικών.

Παράλληλα σημειώνει πως η κυβέρνηση και το υπουργείο έθεσαν ως ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής πολιτικής της για την Υγεία την καταπολέμηση των ναρκωτικών και επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το πως «ο αγώνας αυτός δινόταν στο παρελθόν κυρίως με ευθύνη της οργανωμένης Πολιτείας χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς την ανάπτυξη στοχευμένων και βιώσιμων πολιτικών».

«Επίσης διαφεύγει των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ ότι είναι η πρώτη φορά όπου η ελληνική Πολιτεία εκπονεί και θέτει τις βάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο με την κατάθεση Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2008-2012» συμπληρώνει.

Τέλος, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Φλωρίδη ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι «τα πάντα να παραχωρηθούν στον ιδιωτικό τομέα και αφού διαμορφωθεί μια ισχυρή παράνομη, ιδιωτική αγορά, μετά θα έρθουν να τη νομιμοποιήσουν», σημειώνει: «Καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι ο τομέας της ιδιωτικής υγείας γιγαντώθηκε στην χώρα μας επί ημερών ΠΑΣΟΚ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή