Φιλιππίνες: Στους 622 οι νεκροί από τη βύθιση του «Princess of the Stars»

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 07:59
A- A A+

Στους 622 ανέρχονται οι νεκροί επιβάτες πλοίου που ναυάγησε στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα Φένγκσεν, ενώ περίπου 1.000 αγνοούνται, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας.

Η Ακτοφυλακή έχει επιβεβαιώσει το θάνατο 124 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν στο πλοίο MV Princess of the Stars μετά την ανατροπή του το Σάββατο εν μέσω θαλασσοταραχής ανοικτά της νήσου Σιμπουγιάν, 300 χλμ. νότια της Μανίλας.

Τουλάχιστον 680 επιβάτες και μέλη του πληρώματος εξακολουθούν να αγνοούνται κι εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί. Αν ο απολογισμός αποδειχθεί τόσο βαρύς θα πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της χώρας στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τουλάχιστον 498 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 263 αγνοούνται από από τον τυφώνα Φένγκσεν. Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από πλημμύρες, που οι αρχές περιέγραψαν ως τις χειρότερες εδώ και δεκαετίες στις πληγείσες επαρχίες.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, 56 άνθρωποι επέζησαν του ναυαγίου του πλοίου Πριγκίπισσα των ¶στρων.

Το πλοίο είναι το τέταρτο της εταιρίας Sulpicio Lines που βυθίστηκε από το 1987, όταν το φέρυ Dona Paz συγκρούσθηκε με δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 4.341 άνθρωποι, στη χειρότερη ναυτική τραγωδία στην παγκόσμια ιστορία εν καιρώ ειρήνης.

Τον Οκτώβριο του 1988 άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας είχε βυθιστεί στην διάρκεια τυφώνα, με αποτέλεσμα 250 άνθρωποι να βρουν το θάνατο, ενώ, το 1998, ακόμα ένα πλοίο της Σουλπίσιο ναυάγησε με αποτέλεσμα 70 - κατ'άλλους 150 - άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή