Στη θρονική εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 13:19
A- A A+

Στη θρονική εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης, εις μνήμην των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, θα παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ύστερα από πρόσκληση του Πάπα Βενέδικτου. Στη Ρώμη ο κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί και στα εγκαίνια των εορτασμών του «Έτους Απόστολου Παύλου που θα κηρύξει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Φαναρίου, «ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος εις αδελφική πρόσκληση της Α.Α. του Πάπα Βενεδίκτου του 16ου, θα παραστή εις την φετινή θρονική εορτή της Εκκλησίας Ρώμης».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του θα παραστούν στον πανηγυρικό εσπερινό στη Βασιλική του Αγίου Παύλου και στη λειτουργία της εορτής των Αποστόλων στη Βασιλική του Αγ. Πέτρου, όπου Πάπας και Πατριάρχης θα απαγγείλουν, από κοινού, στα ελληνικά το Σύμβολο της Πίστεως Νικαίας- Κωνσταντινουπόλεως.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερη συνάντηση και συζήτηση μεταξύ των δύο προκαθήμενων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ θα διεξαχθούν οι καθιερωμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπιών των δύο εκκλησιών.

Στις 29 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στον εσπερινό στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος, που παραχωρήθηκε πρόσφατα από την εκκλησία της Ρώμης στην ιερά Μητρόπολη Ιταλίας και Μελίτης.

Τον Πατριάρχη θα συνοδεύσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιταλίας Γεννάδιος και Περγάμου Ιωάννης, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Αντώνιος της εν Αμερική Ουκρανικής Εκκλησίας. Επίσης, κατά την επίσκεψη του στη Ρώμη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα πλαισιωθεί από πολυμελή ομάδα ομογενών από τις ΗΠΑ, υπό την ηγεσία του Αριεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Πρόκειται για την πρώτη παρουσία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στη θρονική εορτή της Εκκλησίας Ρώμης επί Πάπα Βενεδίκτου. Η επίσκεψη ανταποδίδει την παρουσία του Παπά στην θρονική εορτή της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως το 2006. Η Καθολική Εκκλησία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανταλλαγή των επισκέψεων με την αφορμή των θρονικών εορτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή