Ρουσόπουλος : Αμεση η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:31
A- A A+

Αμεση χαρακτήρισε την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά τη χθεσινή πυρακαγιά στον Υμηττό, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Κληθείς να απαντήσει στα όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Βύρωνα, ότι παρά τις προτάσεις του για δασαρχείο στον Υμηττό, δεν έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρτησε πως έχουν ακουστεί διάφορα για την πυρκαγιά και δεν μπορεί να υιοθετήσει κανείς ό,τι ακούει.

Για παράδειγμα ανέφερε ότι ακούστηκε πως δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, κάτι όμως, που όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατό σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως natura.

«Είχαμε άμεση αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων», τόνισε o κ. Ρουσόπουλος και διευκρίνισε ότι η ΠΥ ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά στις 12.53 και αμέσως κινητοποιήθηκαν και έφτασαν τα πρώτα οχήματα στις 12.58 και μέσα σε 20 λεπτά με μισή ώρα τα εναέρια μέσα.

Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, τα αεροπλάνα έσπευσαν στο σημείο έμφορτα με νερό και σημείωσε ότι με δεδομένο πως οι άνεμοι χθες έπνεαν από διαφορετικές κατευθύνσεις, υπήρξε αυτοθυσία και γρήγορα αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά.

«Καλό είναι -πρόσθεσε- να προλαμβάνουμε τα πράγματα και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας και όχι μόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία», ενώ απαντώντας σε παρεμφερή ερώτηση, δήλωσε ότι αύριο θα δώσει αναλυτικά όλα τα στοιχεία της κρατικής αρωγής στους δήμους και τις νομαρχίες για την πρόληψη πυρκαγιών.

«Αν ήσασταν πιλότος πυροσβεστικού αεροσκάφους και μπορούσατε να μπείτε για λίγο στη δυσκολία της δουλειάς τους θα κατανοούσατε γιατί δηλώσαμε την ικανοποίησή μας όταν αυτή ήταν εμφανής και στους πολίτες. Η ένταση της στιγμής είναι λογική για κάθε πολίτη», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή