Η διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας με τη Βοσνία στη συνάντηση Κ. Καραμανλή - Ν. Σπίριτς

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 15:23
A- A A+

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Βοσνίας τέθηκαν, μεταξύ άλλων, επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο του υπουργικού Συμβουλίου της βαλκανικής χώρας Νίκολα Σπίριτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής, στη συνάντηση επισημάνθηκε η ποιοτική αναβάθμιση του διμερούς θεσμικού πλαισίου το χρόνο που πέρασε με την υπογραφή της Διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας, τον περασμένο Ιανουάριο στο Σεράγεβο και την πρόοδο της κυρωτικής διαδικασίας δύο πολύ σημαντικών οικονομικών Συμφωνιών: της Συμφωνίας Οικονομικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας και της Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι και οι δύο θα κυρωθούν από την ελληνική Βουλή έως το τέλος του έτους.

Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή συνεργασία Ελλάδας-Βοσνίας, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, μόλις πρόσφατα, ενέκρινε κατ’ αρχήν τη χρηματοδότηση από τη χώρα μας ενός σημαντικού δημόσιου έργου στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, του Νοσοκομείου Kasindo, στο Ανατολικό Σεράγεβο.

Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη ακόμη τον κ. Σπίριτς για την πρόσφατη υπογραφή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως η Ελλάδα συμβάλλει με όλα τα μέσα -πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά- στην πορεία της βαλκανικής χώρας προς τους ευρωπαϊκούς και ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή