Με μηνύσεις απειλεί η ZDF την UEFA για το τηλεοπτικό μπλακ άουτ

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 16:20
A- A A+

Το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση στην UEFA εξετάζει η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF, εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού πρώτου ημιτελικού αγώνα στο EURO 2008, ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ζωντανής μετάδοσης του αγώνα για αρκετά λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής οι τηλεθεατές έχασαν το δεύτερο γκολ των "Πάντσερ", που σημείωσε ο Μίροσλαβ Κλόζε, καθώς και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ZDF, τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 32.740.000 τηλεθεατές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ τηλεθέασης για τη γερμανική τηλεόραση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά, η UEFA ανέλαβε την τηλεοπτική παραγωγή της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της η UEFA απολογήθηκε δημοσίως για το τηλεοπτικό μπλακ άουτ, αποδίδοντας το πρόβλημα στις ακραίες καιρικές συνθήκες που όπως υποστηριξε, προκάλεσαν βλάβη στο κέντρο διανομής της τηλεοπτικής εικόνας από τη Βιέννη σε όλο τον κόσμο. «Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν αφύσικες για την Κεντρική Ευρώπη. Ήταν κάτι ασυνήθιστο και δεν προβλέπεται να επαναληφθεί», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της UEFA, Γουιλιάμ Γκαγιάρ.

Προτεινόμενα για εσάς