Γ. Παπανδρέου: «Η Σοσιαλιστική Διεθνής εκφράζει την ελπίδα για μια άλλη πορεία του κόσμου»

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 19:19
A- A A+

Την ατζέντα του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν τη Δευτέρα στην Αθήνα, παρουσίασαν ο πρόεδρός της και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Λουίς Αγιάλα σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθούν οι κλιματικές αλλαγές, η αναγκαιότητα της παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης, η βιωσιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και τα ζητήματα της παγκόσμιας ειρήνης και της μετανάστευσης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η Διεθνής καλείται σήμερα να συνθέσει εναλλακτικές προτάσεις για τη διαχείριση των παγκόσμιων κρίσεων χαρακτηρίζοντας το συνέδριο «κορυφαία στιγμή για την πολιτική οικογένεια των σοσιαλιστών».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Οργάνωση «επιδιώκει να σπάσει την αντίληψη της απάθειας και της μοιρολατρείας, που καλλιεργεί η συντήρηση» τονίζοντας ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής «εκφράζει την ελπίδα για μια άλλη πορεία του κόσμου, όπου κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

Από τη πλευρά του, ο κ. Αγιάλα σημείωσε πως «έχει φθάσει ο καιρός της παγκόσμιας πολιτικής» και τόνισε ότι «για πρώτη φορά όλα τα ζητήματα αποτελούν προτεραιότητα για όλες τις γωνιές της γης».

Στο συνέδριο της Διεθνούς θα παραβρεθούν 650 επίσημοι εκπρόσωποι ανάμεσα στους οποίους θα παραβρίσκονται και δεκάδες αρχηγοί κομμάτων και κρατών. Μεταξύ των αντιπροσώπων θα είναι και εκείνοι από το κόμμα του Κογκρέσου της Ινδίας, του ΚΚ Κίνας και του Δημοκρατικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σημειώνεται πως αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Αθήνα το 19ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή