Στα Σκόπια την Παρασκευή ο Μ. Νίμιτς

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 19:52
A- A A+

Συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία των Σκοπίων θα έχει την Παρασκευή ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντησή που είχε σήμερα στην Αθήνα με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί καταρχάς στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια, στις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) με τον πρόεδρο της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Συναντήσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης θα έχει αύριο στα Σκόπια και η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ροζμαρί ντι Κάρλο.

Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, στις συναντήσεις αυτές θα εξετασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην τοπική και διεθνή πολιτική σκηνή, οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-ΠΓΔΜ, οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη χώρα και οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, ζητήματα που συνδέονται με το Κόσοβο, καθώς και η προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή