Φιλιππίνες: Επικίνδυνα χημικά στο βυθισμένο «Princess of the Stars»

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 07:51
REUTERS /ROMEO RANOCO

A- A A+

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκατοντάδων νεκρών που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στο ναυάγιο του πλοίου «Princess of the Stars» στις νότιες Φιλιππίνες, καθώς οι δύτες που έκαναν τις έρευνες διαπίστωσαν ότι στο πλοίο υπάρχει φορτίο δέκα τόνων με τοξικά παρασιτοκτόνα.

«Είμαστε σε επαφή με ειδικούς. Θα ελέγξουμε την κατάσταση του πλοίου και θα κάνουμε εισηγήσεις για το που είναι καλύτερο να ανοίξουμε μία τρύπα ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια τα χημικά», ανακοίνωσε η Έλενα Μπαουτίστα, επικεφαλής της υπηρεσίας που ασχολείται με το ναυάγιο.

Η εταιρεία Sulpicio Lines, ιδιοκτήτρια του πλοίου «Princess of the Stars», ανακοίνωσε ότι δεν γνώριζε πως το σκάφος μετέφερε 400 κιβώτια με το φυτοφάρμακο εντοσουλφάν, που προοριζόταν για μία φυτεία ανανά στο Ντελ Μόντε, στις νότιες Φιλιππίνες. «Δεν γνωρίζαμε τίποτα για φορτίο παρασιτοκτόνων», ανακοίνωσε ο Ράιαν Γκο, στέλεχος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών προειδοποίησαν ότι το συγκεκριμένο παρασιτοκτόνο μπορεί να προκαλέσει ναυτία, ζάλη, σπασμούς, ακόμα και τον θάνατο.

Εκτός από το επικίνδυνο παρασιτοκτόνο στο ναυάγιο βρίσκονται και περίπου 100.000 λίτρα καυσίμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή