Αλ. Λυκουρέζος: Βαρύτατο ολίσθημα η επίθεση του Γ. Παπανδρέου

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 14:00
A- A A+

Βαρύτατο ολίσθημα χαρακτήρισε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος τις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου περί διαρροών από πλευράς του σχετικά με την υπόθεση της Siemens http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/27/1531255.htm .

«Δεν την περίμενα. Με αιφνιδίασε. Ήταν ένα ολίσθημα βαρύτατο στο οποίο δεν επιτρεπόταν να υποπέσει. Φαίνεται ότι η ιδιότητα μου ως πρώην βουλευτή της ΝΔ, την οποία υπηρέτησα και είμαι υπερήφανος που έχω αυτή την ιδιότητα, οδήγησε για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης και εντυπώσεων να μου επιτεθεί όντας εύκολο να εντοπίσει ότι καμία διαρροή δεν έχει γίνει από το γραφείο μου», δήλωσε ο κ. Λυκουρέζος μιλώντας στο ρ/σ Alpha 989.

«Στόχος μου και χρέος μου είναι να ανταποκριθώ στην εντολή του πελάτη μου που είναι να συνδράμουμε την ελληνική δικαιοσύνη στην έρευνα που κάνει. Αυτό είναι ο στόχος μου. Σε όλες τις ενέργειες που κάνω κριτήριο είναι αυτό, δεν είναι ούτε να εξυπηρετώ, ούτε να διευκολύνω κάποιο κόμμα ή πολιτικές καταστάσεις.

Αυτό που με κατηγόρησε ο κ. Παπανδρέου είναι μια λάσπη που επιστρέφει σε αυτόν».

Σε ερώτηση εάν η Siemens έχει δώσει στοιχεία που αφορούν και γαλάζια στελέχη, ο κ. Λυκουρέζος απάντησε τα εξής: «Εγώ σε συνεργασία με το αμερικάνικο δικηγορικό γραφείο έχω καταθέσει 2 φορές έγγραφα στον Εισαγγελέα. Από αυτά τα έγγραφα ευθεία αναφορά σε πρόσωπο πολιτικού δεν υπάρχει ούτε του ενός κόμματος ούτε του άλλου.

Αν ο εισαγγελέας από την έρευνά του εντοπίζει και οδηγείται σε διάφορά πρόσωπα και αυτά καταθέτουν και ο ένας μιλά για τον επόμενο, όπως έγινε με την υπόθεση του κ. Τσουκάτου, είναι έργο αποκλειστικά του εισαγγελέα».

«Θυμάστε τα διάφορα παραστατικά που δημοσιεύτηκαν σχετικά με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτά τα έγγραφα βρίσκονται σε 2 ντοσιέ αντίγραφα των οποίων πήρε πριν 1,5 μήνα από τη Siemens ο κ. Εισαγγελέας. Αυτά τα έγγραφα δεν τα έχει δώσει στους άλλους δικηγόρους. Από αυτά τα 2 ντοσιέ, που βρίσκονται ακόμα στο γραφείο της siemens, εγώ δεν έχω αντίγραφα, από αυτά διέρρευσαν τα τιμολόγια του κ. Μητσοτάκη και είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους σας Siemens ποιος συνάδελφος τα έδωσε έχοντας πηγή κάποιον μέσα από την Siemens. Αυτά ανήκουν όμως σε άλλη κατηγορία, δεν ανήκουν στο λεγόμενο «μαύρο χρήμα», είναι σε αυτές τις λεγόμενες διευκολύνσεις που έγιναν».

Σε ερώτηση για το πόσοι είναι στο ντοσιέ με τις διευκολύνσεις ο κ. Λυκουρέζος είπε τα εξής: «Δεν το έχω δει. Είναι ένα ντοσιέ με 130-140 έγγραφα, παραστατικά που δεν έχω δει. Είναι στη Siemens αυτά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή