Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Μ. Νίμιτς στα Σκόπια

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 18:38
UPD:20:53
A- A A+

Ολοκληρώθηκαν οι χωριστές συναντήσεις του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος.

Ο κ. Νίμιτς δήλωσε πως παρουσίασε κάποιες ιδέες οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λύση, σημειώνοντας πως δεν έχουν τη μορφή συγκεκριμένης πρότασης. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί και τα δύο μέρη, όπως ανέφερε, προσεγγίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα τη διαπραγματευτική διαδικασία, αν και πρόσθεσε πως το χάσμα δεν έχει μικρύνει: «Δεν μπορώ να πω ότι το χάσμα έχει μικρύνει, όμως είναι κοινή η εκτίμηση ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θεωρώ ότι υπάρχει ετοιμότητα για να φθάσουμε σε μία λύση και να υπερβούμε τις διαφορές που υπάρχουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναγγέλλοντας τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων το προσεχές διάστημα σημείωσε: «ελπίζω ότι το καλοκαίρι θα εργαστούμε αρκετά για την εκκρεμότητα της ονομασίας και σε μερικές εβδομάδες θα διαπιστώσουμε αν μπορεί να σημειωθεί πρόοδος».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών σημειώνεται πως ο κ. Νίμιτς κατά τις επαφές του στα Σκόπια «άκουσε λεπτομερείς εκτιμήσεις των θέσεών τους και των αντιδράσεών τους για τις απόψεις που μετέφερε από την Αθήνα».

«Δεν έχει ληφθεί απόφαση για τα επόμενα βήματα σ’ αυτό το σημείο» υπογραμμίζεται «αλλά αυτό θα διευθετηθεί σύντομα, ίσως την επόμενη εβδομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή