ΥΠΕΠΘ: Εκτακτο πρόγραμμα για τα σχολεία της Ηλείας που επλήγησαν από το σεισμό

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008 21:19
A- A A+

Το πρόγραμμα υλοποίησης σχολικής στέγης από σήμερα έως το 2012, αλλά και το πρόγραμμα που αφορά έκτακτες παρεμβάσεις ή ακόμη και αντικαταστάσεις σχολείων λόγω καταστροφών από τον πρόσφατο σεισμό στην Ηλεία παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης στους φορείς του νομού, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το έκτακτο πρόγραμμα που υλοποιείται άμεσα αφορά συνολικά 73 έργα μικρά και μεγάλα συνολικού προϋπολογισμού 23.200.000 ευρώ. Η συνολική δαπάνη για το νομό της Ηλείας όσον αφορά το τακτικό πρόγραμμα, ανέρχεται σε 44.583.000 ευρώ για 45 έργα.

Σύμφωνα με τον κύριο Στυλιανίδη, ορίζοντας υλοποίησης του έκτακτου προγράμματος είναι για την πλειονότητα των έργων ο Σεπτέμβριος ενώ για κάποια έργα που, όπως ανέφερε, τεχνικά είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν μέχρι τότε, ίσως και λίγους μήνες αργότερα.

Ο υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ακόμη πως θα δημιουργηθούν συνολικά 10 νέα νηπιαγωγεία, προσθέτοντας πως η απόφαση για το πού θα γίνουν είναι απόφαση της τοπικής κοινωνίας.

Ανέφερε ακόμη πως προχωρά η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση του 2ου τμήματος ΤΕΙ στην Αμαλιάδα, και σημείωσε πως το υπουργείο προτείνει να δημιουργηθεί πρόγραμμα διατμηματικών μεταπτυχιακών σπουδών στην περιοχή.

Επίσης προανήγγειλε την κατασκευή ενός σύγχρονου σχολείο για άτομα με αναπηρία και την αναβάθμιση των ΚΔΑΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή