Α. Σπηλιωτόπουλος: Διάλογος σοσιαλδημοκρατικού - φιλελεύθερου χώρου για τα προβλήματα του πλανήτη

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 13:36
UPD:13:43
A- A A+

«Ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελεύθερου χώρου για τα μείζονα προβλήματα του πλανήτη» ζήτησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ¶ρης Σπηλιωτόπουλος κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της 23ης Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης έθεσε ως προτεραιότητες «τη βιώσιμη ανάπτυξη στις συνθήκες της σημερινής περιβαλλοντικής κρίσης και την παγκόσμια ειρήνη» και σημείωσε πως «το σύγχρονο δίλημμα των πολιτικών σχηματισμών του μέλλοντος συνοψίζεται στο δίπτυχο Λαϊκισμός ή Ανάπτυξη». Πρόσθεσε δε πως «φωνές του χθες, όπως και φωνές οι οποίες επιθυμούν την ανάπτυξη και την ευημερία των κοινωνιών υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς φορείς».

Και συμπλήρωσε: «Οι δυνάμεις που εσείς εκπροσωπείτε, οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και οι δυνάμεις του φιλελεύθερου χώρου, οφείλουμε:

»Να ανοίξουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για τα μείζονα προβλήματα του πλανήτη μας. Ένα διάλογο που θα αποσαφηνίζει τις προγραμματικές και πολιτικές στοχεύσεις των δύο μεγάλων ρευμάτων.

»Να οριοθετήσουμε τις διαφορές μας, επικαιροποιώντας τις θέσεις μας, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

»Να πολιτικοποιήσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Γιατί η πολιτική είναι η λειτουργία που καθιερώνει το πλαίσιο για τις σχέσεις της οικονομίας με την αγορά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή