ΠΑΣΟΚ για ναυτικό ατύχημα: «Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα»

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 14:06
A- A A+

Την ανάγκη η κυβέρνηση «να αλλάξει άμεσα ρότα» υπογραμμίζει η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, σε δήλωσή της για το προχθεσινό ναυτικό ατύχημα του πλοίου «Θεόφιλος».

Η κυρία Τσουρή εκφράζει την ικανοποίησή της για το αίσιο τέλος της διάσωσης, συγχαίροντας όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνει ακόμη πως αναμένει την ταχύτατη ολοκλήρωση της προανακριτικής και δικαστικής διερεύνησης, με πλήρη διαφάνεια και καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν.

Παράλληλα, επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σημειώνοντας πως «η πρόληψη τέτοιου είδους ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελεί μείζονα πολιτική προτεραιότητα, η οποία, σήμερα, δεν υπάρχει στην κυβερνητική πολιτική».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα ρότα. Δεν διασφαλίζονται σύγχρονες, ποιοτικές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με μέτρα και πολιτικές, όπως η κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων, η πλήρης υποβάθμιση και εγκατάλειψη της ναυτικής εκπαίδευσης, η άρνηση θεσμοθέτησης της Χάρτας των Δικαιωμάτων Επιβατών της Ακτοπλοΐας και η μονοσήμαντη αποδοχή των αιτημάτων των εφοπλιστών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή