Διάψευση Αθ. Λασκαρίδη για τα περί ταξιδίου υπουργού με έξοδα της Siemens

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008 20:09
UPD:21:19
A- A A+

Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Λασκαρίδης ερωτηθείς σχετικά, διέψευσε σήμερα τα περί ταξιδίου υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή με έξοδα της Siemens, κάτι που φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα Aθανασίου η ιδιαιτέρα γραμματέας του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Eλλάδος Μ. Χριστοφοράκου.

Όπως γράφει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στις 2 Ιουνίου, ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου εξέτασε για δεύτερη φορά την Αικατερίνη Τσακάλου, την ιδιαιτέρα γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου, την οποία και ρώτησε:

«Τι αφορά η αλληλογραφία που αναφέρεται σε πρόγραμμα επίσκεψης με ιδιωτικό τζετ και φιλοξενία σε Μόναχο, Φρανγκφούρτη, Γουέστιν Λειψίας, Ζάλτζμπουργκ από 16-6-2005 ,μέχρι 20-6-2005, που διοργανώθηκε από τον κ. Χριστοφοράκο; Ποιοι συμμετείχαν στο ταξίδι αυτό; Στο ταξίδι αυτό συμμετείχε και κάποιος υπουργός και αν ναι, γνωρίζετε το όνομα του υπουργού; Τέλος, τα έξοδα του ταξιδιού καλύφθηκαν από την εταιρεία ή από τον ίδιο τον κ. Χριστοφοράκο;»

Και η Αιτακερίνη Τσακάλου απαντά:

«Απ' ό,τι θυμάμαι συμμετείχαν ο κ. Χριστοφοράκος, συνοδεύοντας τα παιδιά του, οι κ.κ. Αλέξανδρος Λέτσας, Αθανάσιος Λασκαρίδης και κάποιος υπουργός. Η συμμετοχή του υπουργού προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία. Οσον αφορά το θέμα των εξόδων, μπορεί να ελεγχθεί από τις αναλύσεις των χρεώσεων της εταιρικής πιστωτικής κάρτας του κ. Χριστοφοράκου, που φυλάσσονται στο αρχείο φροντίδας του κ. Μικέ».

Διαφορετική όμως είναι η θέση του κ. Αθανάσιου Λασκαρίδη για το εν λόγω αεροπορικό ταξίδι, ο οποίος σε σημερινή του δήλωση διευκρινίζει:

«Το αεροπλάνο της Aegean το εναύλωσα ο ίδιος και ταξίδεψα ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς μου. Από εμένα έγινε η ενοικίαση και ουδεμία σχέση έχει η Siemens. Στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανείς εν ενεργεία - τότε - ούτε νυν υπουργός. Δεν επέβαινε κανένα πολιτικό πρόσωπο από οποιαδήποτε παράταξη του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή