Πεκίνο: Εκτός κυκλοφορίας 300.000 αυτοκίνητα

Για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 10:48
A- A A+

Τριακόσιες χιλιάδες αυτοκίνητα αποσύρει σήμερα το Πεκίνο από τους δρόμους, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και της βελτίωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους περισσότερους αθλητές πριν από την Ολυμπιάδα στις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Η κινεζική πρωτεύουσα είναι μία από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη ρύπανση παγκοσμίως και τώρα περίπου 1.000 επιπλέον αυτοκίνητα θα επιβαρύνουν σε ημερήσια βάση την κυκλοφορία στους δρόμους της.

Τα 300.000 αυτοκίνητα που εκλύουν περισσότερα καυσαέρια από τα όρια που έχουν τεθεί για την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη δεν θα κυκλοφορήσουν στο Πεκίνο έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η αρχή μεταφορών του Πεκίνου στο Web site της www.bjjtgl.gov.cn

Επίσης οι αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία των φορτηγών, των τρακτέρ και άλλων οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων από την είσοδό τους στο δήμο του Πεκίνου και τις γειτονικές σε αυτόν περιοχές.

Ωστόσο το μέτρο δεν φάνηκε σήμερα να αποδίδει σημαντικά στην κυκλοφορία και το μποτιλιάρισμα ήταν μεγάλο σε όλους σχεδόν τους δρόμους όπως πάντα.

Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι έχει ήδη απομακρύνει το 50% των κρατικών οχημάτων από τους δρόμους και ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την κυκλοφορία στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης εκ περιτροπής από τις 20 Ιουλίου, σε μονά-ζυγά. Οι αρχές ελπίζουν ότι με τα μέτρα θα περιοριστεί κατά 45% η κυκλοφορία των 3,29 εκατ. οχημάτων από τους δρόμους και τα καυσαέρια κατά 63%.

Επίσης οι αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο βιομηχανιών και την απαγόρευση μεγάλων έργων από τις 20 Ιουλίου για τη βελτίωση της ατμόσφαιρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις