Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 16:24
A- A A+

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σε Αθήνα, Ανατολική Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία προβλέπει για την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Η ΓΓΠΠ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης εφιστάται η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης των οικείων Νομαρχιακών αρχών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση και ευαίσθητες περιοχές.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

· να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

· να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

· να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή