Τουρκία - Συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για προετοιμασία πραξικοπήματος

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 18:10
A- A A+

Στη σύλληψη τουλάχιστον 24 υπερεθνικιστών, μεταξύ των οποίων και δύο στρατηγοί εν αποστρατεία, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο διευρυμένης έρευνας για το ενδεχόμενο προετοιμασίας πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγο πριν την έναρξη σήμερα των ακροάσεων ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο εξετάζει το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για κλείσιμο του κυβερνώντος κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, με την κατηγορία της απόπειρας εγκαθίδρυσης ενός ισλαμικού κράτους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως συλλήψεις συνδέονται με έρευνα που διεξάγεται εδώ και καιρό για την υπερεθνικιστική οργάνωση Εργκενεκόν, η οποία κατηγορείται για σχεδίαση πραξικοπήματος.

«Δεν είναι το ΑΚP αυτό το οποίο δεν μπορούν να ανεχθούν. Δεν μπορούν να ανεχθούν τη Δημοκρατία, τη θέληση του λαού, τα συναισθήματά τους και τις σκέψεις του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δημοσιογράφος της εφημερίδας Τζουμχουριέτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή