ΠΑΣΟΚ: «Όργιο συγκάλυψης της ταυτότητας του υπουργού της κυβέρνησης»

Ερώτηση 19 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008 20:32
A- A A+

Ερώτηση στην οποία κάνουν λόγο για «όργιο συγκάλυψης της ταυτότητας του υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις με έξοδα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Hellas» κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το Μιχάλη Καρχιμάκη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «ο αρμόδιος για τις ποινικές ευθύνες, εισαγγελέας κ. Αθανασίου, που μετέχει στο σύστημα επιλεκτικών διαρροών και που επιτρέπει κατά τη διάρκεια των καταθέσεων τη συνεχή και αδιάκοπη διέλευση από το γραφείο του πρώην βουλευτού της ΝΔ, κου Λυκουρέζου, δικηγόρου της Siemens, εμφανίζεται με προκλητικά κατευθυνόμενη, ανεξήγητη και ύποπτη αδιαφορία, να μάθει την ταυτότητα του εμπλεκομένου υπουργού».

Σημειώνουν ακόμη πως η κυβέρνηση Καραμανλή, διά του υπουργού Επικρατείας, «αναθέτει την πρωτοβουλία διαλεύκανσης, στον ίδιο τον εμπλεκόμενο υπουργό».

Οι βουλευτές ρωτούν αν ο υπουργός Δικαιοσύνης θα προχωρήσει «στις απαιτούμενες και προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας μας και το κύρος της Δικαιοσύνης και να ασκηθεί κατά τον Οργανισμό Δικαστηρίων, πειθαρχικός έλεγχος στον κύριο Αθανασίου για τις ανεπίτρεπτες πρακτικές και παραλείψεις του και επίσης, κατά το αρ. 91 του Συντάγματος, πειθαρχικός έλεγχος στον κύριο Σανιδά για την αντιθεσμική ανοχή του σε αυτές τις πρακτικές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή