Μήνυση Δήμου Αθηναίων σε βάρος του ΟΣΕ

Για την κοπή 71 δένδρων
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 13:51
A- A A+

Μήνυση σε βάρος του ΟΣΕ και κατά παντός υπευθύνου, θα υποβάλει ο Δήμος Αθηναίων, μετά από εντολή του δημάρχου, Νικήτα Κακλαμάνη, για την κοπή 71 δένδρων σε δύο διαφορετικά σημεία επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Σεπόλια .

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, ο ΟΣΕ μέσω εργολάβου προχώρησε στην κοπή 17 μουριών (δενδροστοιχία) 15 πεύκων, 32 σοφόρων, τεσσάρων κυπαρισσιών, τριών σφενδάμων και μεγάλων θάμνων στην περιοχή των Σεπολίων λόγω έργων του Οργανισμού.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δήμαρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος δήλωσε: « Η Διοίκηση του ΟΣΕ χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και πολύ περισσότερο έγκριση (ίσως γιατί ήξεραν την απάντηση) από το δήμο της Αθήνας, προέβη μέσω εργολάβου σε κοπή 71 δένδρων, και μεγάλων θάμνων στην περιοχή των Σεπολίων, λόγω έργων του Οργανισμού. Η ενέργειά τους κρίνεται απαράδεκτη, γι’ αυτό και έδωσα εντολή υποβολής μηνύσεως κατά του ΟΣΕ, αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Παρ' ό,τι θεωρώ ότι η πολιτική ηγεσία αγνοούσε το θέμα, ζητώ την άμεση παρέμβαση του κ. Κ. Χατζηδάκη προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο απαράδεκτο γεγονός».

«Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μετά από εντολή μου θα προχωρήσει σε άμεση δενδροφύτευση της περιοχής. Τέλος, ήρθε η ώρα όλο το αστικό πράσινο να περιέλθει στη δικαιοδοσία αλλά και την περιουσία του Δήμου της Αθήνας», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή