ΠΑΣΟΚ: Παρωδία η προκαταρκτική εξέταση για Siemens

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 14:09
A- A A+

«Από τη στιγμή που συνειδητοποιήθηκε ότι, η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Siemens εξελίσσονταν σε παρωδία, ήταν αναμενόμενο να περατωθεί βίαια», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δικαιοσύνης, Γιώργος Παπαδημητρίου, σχετικά με την περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Siemens.

«Η εσπευσμένη πρωτοβουλία του Π. Αθανασίου ανήκει, όμως, ουσιαστικά στον καθοδηγητή και προστάτη του, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημητρίου.

Δήλωσε ακόμη ότι ο κ. Αθανασίου «παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και καθήκοντος, τον επισκεπτόταν και τον ενημέρωνε συχνά, προκειμένου να λάβει και να εκτελέσει τις οδηγίες και τις εντολές του. Η ευθύνη, λοιπόν, ανήκει πρωταρχικά στον Γ. Σανιδά και στην κυβέρνηση, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη σε ευαίσθητες πολιτικά υποθέσεις».

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου κάλεσε «όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να περιφρουρήσουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να αποδεικνύουν κάθε στιγμή ότι είναι πραγματικά ανεξάρτητη. Η Δικαιοσύνη είναι το οχυρό της Δημοκρατίας. Αν αλωθεί, η έκπτωση του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι αναπόφευκτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή