Γ. Παπανδρέου: «Εχουμε τον τρόπο να αλλάξουμε τον κόσμο»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 15:39
UPD:21:49
A- A A+

«Θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας» τόνισε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας τις εργασίες του 23ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Λαγονήσι.

«Καταλήξαμε σε κοινές θέσεις για περίπλοκα προβλήματα, όπως η παγκόσμια οικονομία, η ισότητα, η κρίση των τροφίμων, η μετανάστευση και η παγκόσμια ειρήνη» ανέφερε και επισήμανε πως οι σοσιαλιστές θα τεθούν επικεφαλής στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις κλιματικές αλλαγές.

Τόνισε ακόμη πως «είμαστε απαραίτητοι, έχουμε τις λύσεις, αλλά και τον τρόπο για να αλλάξουμε τον κόσμο» και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε τη διαφορά και έχουμε το θάρρος να κάνουμε την διαφορά».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού το Γενικό Γραμματεά της οργάνωσης Λουΐς Αγιάλα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την «υποχώρηση της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη», επισήμανε ότι το σοσιαλιστικό κίνημα είναι σε άνοδο παγκοσμίως και υπογράμμισε ότι «η δεξιά και η συντήρηση επενδύουν στην απειλή που αισθάνεται η Ευρώπη λόγω της παγκοσμιοποίησης και την οδηγούν σε αδιέξοδο»

«Είναι η ώρα για αριστερή μεταρρυθμιστική δυναμική. Και σοβαρές μεταρρυθμίσεις μπορεί να κάνει μόνο η σοσιαλιστική δημοκρατική αριστερά» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τη συνάντηση Αμπάς-Μπάρακ, κύριος Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτές οι συναντήσεις -ακόμα κι αν είναι συμβολικές - έχουν την σημασία τους. Εκτίμησε δε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ, αλλά και η στάση της Ευρώπης θα διαδραματίσουν ρόλο στην επίλυση του προβλήματος. Επίσης τάχθηκε υπερ της ανάληψης διεθνούς πρωτοβουλίας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Τουρκία, σημείωσε ότι παρακολουθούνται στενά γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας αναταράξεων στην περιοχή ενώ κάλεσε σε εγρήγορση ώστε να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα.

«Ασχοληθήκαμε με τα πραγματικά προβλήματα των λαών» τόνισε από την πλευρά του ο κύριος Αγιάλα, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Παπανδρέου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή