Βολές για τους χειρισμούς στην υπόθεση Siemens

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 18:36
UPD:19:12

A- A A+

Δριμεία επίθεση εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης στην πολύκροτη υπόθεση της Siemens http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/02/1533653.htm .

«Δεν υπήρξε ούτε "βιαστικό κλείσιμο" της υπόθεσης, ούτε "αιφνιδιαστική απόφαση της προανάκρισης"», απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Γ. Παπανδρέου: Πολιτική και δικαστική εκτροπή

«Σημειώθηκε πολιτική και δικαστική εκτροπή, την αποκλειστική ευθύνη για την οποία φέρει πλέον ο κύριος Καραμανλής, η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/02/1533977.htm .

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για κατάχρηση εξουσίας, αναφέροντας ότι «σπάνια, στα 44 χρόνια από τη μεταπολίτευση, είχαμε παρόμοια κατάχρηση εξουσίας η οποία συνιστά και υπονόμευση της δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός απαξίωσε τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/02/1534048.htm .

Aλ. Παπαρήγα: Μυρίζει κουκούλωμα

«Μυρίζει κουκούλωμα, συγκάλυψη. Συμβαίνουν δύο πράγματα: Ή η δικαιοσύνη δεν θέλει να κάψει τα χέρια της, σε ένα τόσο δύσκολο έργο, ή η αλήθεια δεν έφτασε καν προς τα εκεί», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υπόθεση Siemens.

Αλ. Αλαβάνος: Ζούμε στιγμές σαπουνόπερας

Για σοβαρή κρίση του πολιτικού συστήματος της χώρας έκανε λόγο, σήμερα, από τα Χανιά, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος με αφορμή τις εξελίξεις της υπόθεσης Siemens υποστήριξε ότι «η Ελλάδα ζει σε στιγμές σαπουνόπερας» και επαναδιατύπωσε το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/02/1533996.htm .

Αλ. Τσίπρας: Αποτελεσματική στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης η κυβέρνηση

«Μπορεί η κυβέρνηση να μην καταφέρνει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, τη νέα φτώχεια και την ανεργία των νέων. Αποδεικνύεται όμως εξαιρετικά αποτελεσματική στην χειραγώγηση της δικαιοσύνης» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/02/1533964.htm .

Γ. Καρατζαφέρης: Κάποιοι δεν θέλουν να φτάσει γρήγορα η υπόθεση στη Βουλή

Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φτάσει γρήγορα η υπόθεση Siemens στη Βουλή, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/02/1533976.htm .

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση του εισαγγελέα να κλείσει την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ο κ. Καρατζαφέρης δηλωσε πως «η επιλογή του κ. Αθανασίου για να διεκπεραιώσει το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο δεν ήταν η ιδανική».

Στην αντεπίθεση το υπουργείο Δικαιοσύνης

Στις κατηγορίες περί κωλυσιεργίας της Δικαιοσύνης και βιαστικού κλεισίματος της υπόθεσης Siemens απάντησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/02/1533995.htm .

Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός, πρώτον «δεν υπήρξε ούτε "βιαστικό κλείσιμο" της υπόθεσης, ούτε "αιφνιδιαστική απόφαση της Προανάκρισης", ούτε βεβαίως ουδεμία διάθεση συγκάλυψης ευθυνών και στοιχείων, δεδομένου ότι η δικαστική ερευνα θα συνεχισθεί από τακτικό ανακριτή, ο οποίος ήδη ορίστηκε και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του». «Η εξέλιξη αυτή -σημειώνει ο υπουργός- αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους τους παραπάνω ανεύθυνους ισχυρισμούς» και προσθέτει πως «είναι βέβαιο ότι με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς που κινήθηκε η προκαταρκτική εξέταση, θα κινηθεί και η ανάκριση».

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας ειδικά τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός κάνει λόγο για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής σοβαρότητας, «με κύρια χαρακτηριστικά την προσφυγή στην ανακρίβεια και την κακοπιστία».

Κατά δεύτερον, επισημαίνεται ότι «η περίπτωση της Siemens είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη δικαστική υπόθεση, μέσα στην οποία η Δικαιοσύνη έπρεπε και πρέπει να κινηθεί σε έναν Μαίανδρο επαφών και διαδρομών, λογαριασμών και τραπεζών, υπεράκτιων εταιρειών και μεσαζόντων, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και αποδείξεις, να συγκεκριμενοποιήσει αδικήματα, να ανακρίνει πολλά πρόσωπα, με συγκεκριμένες διαδικασίες κλπ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή