Κολομβία: Σε ειρήνη καλεί τους αντάρτες FARC ο Ουρίμπε

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008 08:57
A- A A+

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Αλβαρο Ουρίμπε κάλεσε σήμερα τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) να συνάψουν ειρήνη και να απελευθερώσουν όλους τους άλλους ομήρους που κρατούν, αφού εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για τη στρατιωτική επιχείρηση κατά την οποία απελευθερώθηκαν 15 όμηροι, μεταξύ τους η γαλλοκολομβιανή πολιτικός Ινγκριντ Μπετανκούρ.

«Ο μόνος λογαριασμός που μένει να πληρωθεί είναι μια πρόσκληση προς τους FARC να συνάψουν ειρήνη. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι και οι FARC πρέπει να απελευθερώσουν τους ομήρους που ακόμη έχουν στα χέρια τους», δήλωσε ο Ουρίμπε σε ομιλία του από το προεδρικό μέγαρο στη Μπογκοτά, που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος χαρακτήρισε "ήρωες" τους στρατιώτες που απελευθέρωσαν "χωρίς να χυθεί σταγόνα αίματος" τους 15 ομήρους, μεταξύ των οποίων η Γαλλοκολομβιανή Ινγκριντ Μπετανκούρ, τρεις Αμερικανοί και 11 Κολομβιανοί στρατιώτες.

Τέλος ο Ουρίμπε δήλωσε ευτυχής που μπόρεσε να ανακοινώσει την είδηση για την απελευθέρωση των 15 στους ομολόγους του της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή