Κ. Παπούλιας: Αδιάλλακτη, σχεδόν εχθρική, η στάση των Σκοπίων

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008 15:32
A- A A+

Τη λύπη του για την αδιάλλακτη, σχεδόν εχθρική, όπως ανέφερε, στάση των Σκοπίων έναντι της Ελλάδας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Βιέννη, σε δηλώσεις του στα ελληνικά και αυστριακά ΜΜΕ.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, ο κύριος Παπούλιας τόνισε: «Δυστυχώς η Ελλάδα δεν εισπράττει μέχρι σήμερα παρά έναν κενό αλυτρωτισμό, έναν εχθρικό αλυτρωτισμό» παρά το γεγονός ότι στην Ενδιάμεση Συμφωνία που είχε υπογραφεί (που είχε υπογράψει ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών) είχε συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει ένα όνομα κοινά αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Σημείωσε ακόμη πως υπό αυτές τις συνθήκες, τουλάχιστον η ελληνική θέση, έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Ελληνα πρωθυπουργό στο Βουκουρέστι, δεν μπορεί να αλλάξει.

Αναφερόμενος στο θέμα των Δυτικών Βαλκανίων, επισήμανε πως στις συνομιλίες του με τον κύριο Φίσερ τονίστηκε η υποστήριξη και των δύο πλευρών στην ένταξη αυτών των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Τους το υποσχεθήκαμε και πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι, μη αναιρώντας αυτά που υποσχεθήκαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το Κόσοβο, ανέφερε πως η Ελλάδα παρακολουθεί την κατάσταση με εξαιρετική προσοχή, γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για εξαιρετικά ευαίσθητο πρόβλημα. Οπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που δεν αναγνώρισαν ακόμη την ανεξαρτησία του Κοσόβου και νομίζει πως αυτό γίνεται γιατί η εκτίμησή της είναι ότι θα πρέπει να γίνουν μικρά και προσεκτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή