Ξεχασμένα

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008 22:08

A- A A+

Τα παιδιά είναι τα ξεχασμένα θύματα της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν, δήλωσε η ειδική αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τα παιδιά στις ένοπλες συγκρούσεις, Ραντίκα Κουμαρασουάμι.

"Δεν πιστεύω πως σε κάποια άλλη χώρα του κόσμου τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο απ' ό,τι στο Αφγανιστάν, όχι μόνο λόγω των τρομερών βιαιοτήτων του πολέμου, αλλά επίσης λόγω της τρομερής φτώχειας και των εργασιών που υποχρεώνονται να κάνουν, όταν δεν χρησιμοποιούνται από τις οργανώσεις των εξεγερμένων, ακόμη και για να πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας, αλλά και στους κόλπους της αστυνομίας.

Συναντήσαμε παιδιά θύματα επιθέσεων των Ταλιμπάν, και άλλα ακρωτηριασμένα από τους βομβαρδισμούς και τις νυκτερινές επιδρομές των ξένων δυνάμεων. Ζητήσαμε από τις διεθνείς δυνάμεις να επανεξετάσουν τις διαδικασίες τους, για να ελαχιστοποιήσουν τις παράπλευρες απώλειες", υπογράμμισε.

Πώς να εξηγήσεις στα παιδιά του Αφγανιστάν έννοιες που χάθηκαν μέσα στην εμπoριολογία της πολιτικής; Πώς να τους εξηγήσεις ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού; Σε τι να ελπίζουν; Στο ανέφικτο;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή