Κίνα: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 07:58
A- A A+

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα πετούν πάνω από την πόλη Κινγκντάο για να παραδολουθούνται τυχόν «ύποπτες ενέργειες» στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου θα χρησιμοποιήσει η Κίνα, όμπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Είναι η πρώτη φορά που οι κινεζικές αρχές θα χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη.

Η Κίνα θεωρεί την τρομοκρατία ως τη μεγαλύτερη απειλή για τους Αγώνες που θα αρχίσουν στις 8 Αυγούστου και έχει λάβει σειρά μέτρων για την ασφάλεια. Το λιμάνι Κινγκτάο, στην επαρχία Σαντόνγκ θα φιλοξενήσει ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Η αστυνομία έκανε χθες δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Σαντόνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζινάν, το οποίο πέταξε στο ύψος ενός τριώροφου κτιρίου, όπως γράφει η εφημερίδα Shanghai Daily.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που κοστίζουν περίπου 146.000 δολάρια το καθένα, «θα παρακολουθουν για ύποπτες ενέργειες και θα μεταδίδουν φωτογραφίες και βίντεο στους σταθμούς ελέγχου», γράφει η εφημερίδα.

Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να διαφυλάξει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων με προϋπολογισμό που είναι στο ένα τρίτο των δαπανών που έγιναν για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, χρησιμοποιώντας στις επιχειρήσεις ασφαλείας τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν ότι η Κίνα χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μία πιθανή τρομοκρατική απειλή για να θέσει υπό ασφυκτικό έλεγχο τους διαφωνούντες.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις