Προειδοποίηση Μόσχας στη Γεωργία

Σ. Λαβρόφ: Η Τυφλίδα να μην κάνει χρήση βίας στη Ν. Οσετία
Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008 12:10

O Σεργκέι Λαβρόφ

A- A A+

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τη Γεωργία να μην κάνει χρήση βίας κατά των αποσχισθέντων επαρχιών της Νοτίου Οσετίας και της Αμπχαζίας, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία, μεταφέροντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι αναγκαίο να πείσουμε την Τυφλίδα να υπογράψει ένα κείμενο για τη μη χρήση βίας στην Αμπχαζία και τη Ν. Οσετία», εκτίμησε ο κ. Λαβρόφ καταδικάζοντας παράλληλα την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Ν. Οσετία.

Νωρίτερα σήμερα οι αρχές της Νότιας Οσετίας κήρυξαν γενική επιστράτευση των ενόπλων δυνάμεών τους μετά τους βομβαρδισμούς από τον γεωργιανό στρατό, με απολογισμό τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες.

«Κηρύχθηκε γενική επιστράτευση», δήλωσε η Ιρίνα Γκαγκλόγεβα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της αποσχισθείσας περιοχής. «Αν επαναληφθούν οι βομβαρδισμοί, η Νότια Οσετία θα απαντήσει με βαρέα όπλα», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ, οι γεωργιανές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μεγάλη επιχείρηση εναντίον της Νότιας Οσετίας από τρία σημεία κάνοντας χρήση ολμοβόλων, χειροβομβίδων και ελαφρών όπλων.

Η Νότια Οσετία κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με την υποστήριξη της Ρωσίας όπως και στην περίπτωση της Αμπχαζίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή